Ligging

De Legende van de Franse Pas

De Franse Pas is een smalle doorgang tussen koraalrotsen in het gebied Spaans Lagoen. De legende gaat dat Franse piraten in de 17e eeuw Aruba wilden annexeren. In deze smalle doorgang werden zij opgewacht door Indianen. Bij deze confrontatie zijn vele Indianen vermoord. Tot de dag van vandaag beweren buurtbewoners ’s avonds nog de doodskreten van de Indianen te horen. U moet daarom niet vreemd opkijken als een taxichauffeur enorm omrijdt om ’s avonds het Spaans Lagoen maar te mijden. Sinds kort hoort het Spaans Lagoen ook tot het Natuurpark Arikok. 

Oranjestad

Oranjestad is een unieke mengeling van oud en nieuw die Aruba’s hoofdstad een karakteristieke charme geeft. 

Park Arikok. Naast de buitengewoon prachtige natuur zijn er grotten, en natuurlijk de natuurlijke brug. Neem na een flinke wandeling een duik in The Natural Pool!

Balashi is centraal gelegen

De appartementen liggen in de wijk Franse Pas / Frenchmans Pass, centraal gelegen  op het eiland op zo’n 6 minuten van het vliegveld. Noord met de toeristenstranden en de highrise is 15 minuten rijden en Baby Beach ligt zuid, ook op ongeveer 15 minuten rijden.  

 

  Ezeltjesfarm, bijna in onze voortuin

Baby Beach

Een prachtig strand in het uiterste zuidoosten van Aruba, grenzend aan Sero Colorado en vlakbij San Nicalas. Door het ondiepe water is Baby Beach een ideaal strand om te snorkelen. 

Translate