Ligging

Balashi is centraal gelegen

De appartementen liggen in de wijk Franse Pas / Frenchmans Pass, centraal gelegen op zo’n 10 minuten van het vliegveld en zo’n 15 minuten van de stranden de Highrise Hotels aan de westkant van het eiland. 

 

De Legende van de Franse Pas

De Franse Pas is een smalle doorgang tussen koraalrotsen in het gebied Spaans Lagoen. De legende gaat dat Franse piraten in de 17e eeuw Aruba wilden annexeren. In deze smalle doorgang werden zij opgewacht door Indianen. Bij deze confrontatie zijn vele Indianen vermoord. Tot de dag van vandaag beweren buurtbewoners ’s avonds nog de doodskreten van de Indianen te horen. U moet daarom niet vreemd opkijken als een taxichauffeur enorm omrijdt om ’s avonds het Spaans Lagoen maar te mijden. Sinds kort hoort het Spaans Lagoen ook tot het Natuurpark Arikok. 

 

 

In de buurt

De Balashi appartementen liggen centraal op het eiland. Vanuit hier zijn vele dingen te ondernemen.

Oranjestad

Alle wegen leiden naar Oranjestad. Deze hoofdstad van het eiland biedt u vermaak van alle soorten. Loop eens naar het Old Fisherman’s House, daar vindt u erg lekkere visproducten. Of bestel een mandje Pan bati met witte kaas.

Baby Beach

Door het ondiepe water is Baby Beach een ideaal strand om te snorkelen. Let overigens wel op goede bescherming tegen de zon, want deze brandt hier genadeloos.

Arikok National Park

Naast de buitengewoon prachtige natuur zijn er grotten, en natuurlijk de natuurlijke brug. Een flinke wandeling wordt beloond met een duik in The Natural Pool.

Translate