Aruba

Aruba, One Happy Island!

Aruba behoort met Bonaire en Curaçao tot de benedenwindse eilanden. Het eiland is ongeveer zo groot als Texel en telt circa 104.822 inwoners. De officiële taal is Papiamento maar Arubanen spreken allemaal Nederlands, Engels en Spaans.

Klimaat

Aruba heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 28 graden en een continu waaiende noordoostpassaat. Tropische stormen en tornado’s komen er niet voor. één van de mooiste stranden ter wereld ligt aan de westkant van het eiland: witte stranden, wuivende palmbomen en een glasheldere zee!

Activiteiten

Op het eiland is voor jong en oud veel te beleven. Zwemmen, zonnebaden, duiken, snorkelen, boottrips, zeiltrips, vissen. En vooral eten! En drinken! Van kraanwater tot mojito’s. 

Oranjestad

De bruisende havenstad van Aruba. Bezaaid met internationale winkels, allerlei boetieks en luxe juwelierszaken. Ook vindt je er fascinerende gerestaureerde historische monumenten, zoals het ‘groene stadhuis’.

Zwemmen, kiten, surfen

Op Aruba zijn vrijwel alle denkbare activiteiten in, op en onder water te doen: duiken, snorkelen, kitesurfen en meer. Daarnaast is het mountainbiken op Aruba sterk in opkomst. Vissen kan vanaf de kant of met een gehuurde boot, waarbij de lokale visser u bij de hotspots brengt.

Strand en zee

Met de hagelwitte stranden en de turquoise zee behoren de stranden van Aruba tot de mooiste ter wereld. Van watersport paradijs omringd door luxe resorts tot verborgen baaien tussen kalkstenen kliffen. De stranden zijn hagelwit en onbeschrijfelijk mooi. Geniet van de zon op Arashi Beach, Eagle Beach, Moomba Beach of snorkel in het ondiepe water van Mangel Halto of Baby Beach.

Uitgaan

Nabij de Highrise Hotels aan de westkant van het eiland zijn grote shoppingcentra gebouwd, met daar omheen een verscheidenheid aan uitgaansgelegenheden. Daar vindt u vele restaurants met Arubaans eten, maar ook Italiaans of Argentijns. En hier kunt u heerlijk romantisch eten op het strand.

Translate