Aruba

Aruba, One Happy Island!

Aruba behoort met Bonaire en Curaçao tot de benedenwindse eilanden. Het eiland is ongeveer zo groot als Texel en telt circa 104.822 inwoners. De officiële taal is Papiaments maar Arubanen spreken allemaal Nederlands, Engels en Spaans.

Klimaat

Aruba heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 28 graden en een continu waaiende noordoostpassaat. Tropische stormen en tornado’s komen er niet voor. één van de mooiste stranden ter wereld ligt aan de westkant van het eiland: witte stranden, wuivende palmbomen en een glasheldere zee!

Activiteiten

Op het eiland is voor jong en oud veel te beleven. Duiksport, trips naar de Bushiribana ruïne of de grotten van Fontein. Zelfgevangen vis eten in lokale restaurants, internationaal dineren of snel een hapje bij Taco Bell of McDonalds. En Aruba heet niet voor niets ‘shoppers island’, vooral in Oranjestad kunt u gezellig en voordelig winkelen.

Oranjestad

De hoofdstad is Oranjestad, waar ook het enige vliegveld is. Vandaar rijdt u met een huurauto  binnen een tien minuten naar Balashi.

Zwemmen, kiten, surfen

Op Aruba zijn vrijwel alle denkbare activiteiten in, op en onder water te doen: duiken, snorkelen, kitesurfen en meer. Daarnaast is het mountainbiken op Aruba sterk in opkomst. Vissen kan vanaf de kant of met een gehuurde boot, waarbij de lokale visser u bij de hotspots brengt.

Strand en zee

Met de hagelwitte stranden en de turquoise zee behoren de stranden van Aruba tot de mooiste ter wereld. Van watersport paradijs omringd door luxe resorts tot verborgen baaien tussen kalkstenen kliffen. Wiebel met je tenen in het poederzachte zand en geniet van de zon op Eagle Beach, Moomba Beach of snorkel in alle rust in het ondiepe water van Mangel Halto of Baby Beach.

Uitgaan

Nabij de Highrise Hotels aan de westkant van het eiland zijn grote shoppingcentra gebouwd, met daar omheen een verscheidenheid aan uitgaansgelegenheden. Daar vindt u vele restaurants met Arubaans eten, maar ook Italiaans of Argentijns. En hier kunt u heerlijk romantisch eten op het strand.

Translate